Как да напишем перфектното мотивационно писмо?

И вие, както и много други сте изправен пред това да си търсите нова работа. Вече сте направили перфектното си CV,  но все още нещо му липсва. Нещо, с което да се откройте от другите кандидати.
В следващите редова ще прочетете за това как да си направите перфектното мотивационно писмо.

1. Трябва да грабне вниманието на работодателя. Разликата с вашето CV тук трябва да се изрази по начина ви на изразяване/писане. Освободете се от нормите и дайте поле на въображението си. Представете се в най-добрата си светлина без да лъжите. Ако е необходимо го преработете няколко пъти и дайте на друг да го прочете. Колкото повече мнения съберете, толкова по-добре.

2. Спазвайте границите на бизнес етикета. Ако кандидатствате за финансова институция не можете да пишете "кинти", "зелено" и т.н. жаргони. Проверете термините, които се използват.

3. Напишете защо кандидатствате за тази работа

4. Защо трябва вас да наемат точно?

5. Какво знаете за фирмата, вашите очаквания и намерения

6. С какво можете да помогнете за развитието - личностно и професионално

7. Всяко мотивационно писмо трябва да бъде индивидуално. Не трябва да напишете 2-3 и да ги разпращате на всичките работодатели. Те се виждат и отсяват най-лесно. Замислете се, че ако вие искахте да наемете някой с творческо мислене и начин да се изрази, нямаше да е със стандартно мотивационно писмо, което са получи още 1 куп работодатели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар